Koks i lasten räcker inte

Ett fartyg som ägs av en JP Morgan-fond avslöjades nyligen med kokain för 1,3 miljarder dollar i lasten. Finns det en koppling mellan vakenpulvret och den höga aktiekursen, vilken ligger knappt fem procent från sitt all time high trots en i övrigt svag amerikansk banksektor?

Vad är det egentligen marknaden har sniffat sig till inför tisdagens rapport från JPM? Blir rapporten så bra, och vad betyder det för banker i till exempel Norden, för att inte tala om resten av aktiemarknaden?

I Sverige motsvaras JPM närmast av SEB. Den svenska affärsbanken släppte en överraskande stark rapport i fredags och aktiekursen ligger inte så långt från sin rekordnivå. Det står i kontrast till aktiekurserna för resten av de Sverigerelaterade bankerna, i synnerhet Swedbank, som har ett tungt halvår bakom sig. Har SEB också tillgång till trollpulver?


Med kvadrupeltoppar i OMX-index och JPM, samt ett halvår med svaga bankindex, skulle jag hålla mig så långt det går från såväl bank som verkstad och teknik. Men ​om​ jag skulle köpa något så är det en redan utbombad “billig” bankaktie som är systemkritisk och har potential att hjälpa sig själv med interna besparingsprogram.

Japp, Nordea, jag pratar om dig. Du är sämst i klassen, men just det betyder att det finns mycket mer att göra i dig än i dina strömlinjeformade likar.

P.S. Se upp för felaktiga direktavkastningsberäkningar nu när bankerna ser över sin utdelningspolitik

Läs hela artikeln om JP Morgans kokainsmuggling här

admin

2 Comments

  1. What, is it 1983 already?

    I can’t believe JP Morgan was aware of any smuggling, just because they owned a ship. First, they couldn’t be dumb enough to fail to bribe the right officials. Second, smuggling cocaine is like smuggling adult diapers. Heroin is the market.

  2. Intressant lasning, jag sag en dokumentarfilm pa TV 4 Fakta for nagra ar sedan. Alla intervjuade bistod hypotesen att underrattelsetjanster overallt jobbar med att smuggla droger. For mig plingade det nar jag laste pa om opiumkriget i Kina kopplingen pengar da Pund och opium. Valutan och drogen hangde ihop sedermera blir pengar digitala krediter i affarsbankerna och smugglarna kan satta in miljardbelopp via bulvanforetag som underrattelsetjansten ager. Bankerna och deras agare ar toppen av pyramiden med droger och smuggling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.