Så förbereder du dig inför kvartalsrapporterna

This post is in Swedish but try this one in English instead (Trauma induced psychopatic behavior is inheritable)


“Riktiga män tar inte back-up”

Så stod det på omslaget till kurslitteraturen i informationsteknologi på Handelshögskolan i Stockholm 1990. Den moderna varianten nästan 30 år senare verkar vara “Vinnare hedgar inte”. Det är i alla fall vad en av Teslas aktieägare sagt nyligen inför årets andra kvartalsrapport.


Det är ett sätt att hantera sina investeringar. Här kommer ett annat.

Istället för att satsa allt på ett enda kort och passivt vänta på att rapportsäsongen överfaller dig och din portfölj, förbered dig genom att bestämma dig för vilka företagsrapporter och rapportdata som ska kunna påverka dig, samt när och hur de ska göra det. Gör iordning ett schema för vad du har för potentiella portföljbeslut samt en lista på vilken information du väntar på och när och inte minst hur du har tänkt använda informationen. Tänk igenom före hur du ska lagra datapunkterna på ett systematiskt och konsekvent sätt så du verkligen kan använda den, istället för att uppfinna hjulet på nytt var tredje månad.

Åttastegsmodellen till en effektivare rapportperiod
För det första, var…

Läs resten av artikeln här hos Vontobel.

OK, då. Här får du en åttondel av mina funderingar, men sen får du faktiskt klicka dig till hela artikeln:

För det femte, lita inte på företagsledarna. Deras jobb är att lura dig — i alla fall lite lagom. De kommer alltid vända och vrida på formuleringarna så de låter mer positiva än de egentligen är. Läs deras kommentarer som Djävulen läser Bibeln, för det är så de är formulerade. “Bra” betyder inte nödvändigtvis att det är bra för dig. “Bäst någonsin” eller “all time high” kan betyda så lite ökning som bara en ynka procent, vilket är katastrof för ett företag som förväntas växa med 15 procent…

Förbered dig så slipper du vara Baggy McBagface
Är du för häftig för att förbereda dig? Kör du hellre på känsla? Brukade inte du heller ta säkerhetskopior? Jag har kompisar som förlorade hela sitt arbete dagen innan det skulle lämnas in. De hade hellre sett ut som töntar innan än tvingas göra det efteråt.

Det är enkla men strategiska små grepp som de ovan som gör att du kan ligga steget före istället för att marknaden leker med dig som en påse i vinden.

Har du börjat förbereda dina listor på primärföretag, olika investeringsinstrument, nyckelvariabler, sekundärföretag, datum, guidningsuppföljning, övergripande syn och sammanställning av överraskningar ännu? Eller tänker du åka pendeltåg resten av livet?


Nå Baggy, har du köpt månadsbiljett eller är du redo att läsa alla åtta förslag till förberedelse inför rapportperioden?

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.